به گزارش “ایران اقتصادی“، اواسط ماه گذشته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: در نیمه نخست امسال 5.7 میلیون تن کالا از کشور ترانزیت شده که سهم حمل و نقل جادهای و ریلی به ترتیب 21 درصد رشد و 15.5 درصد کاهش یافته است.
بر این اساس در نیمه نخست امسال 5 میلیون و 761 هزار تن کالا از کشور ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14.4 درصد افزایش یافته است.
از این میزان ترانزیت، 5 میلیون و 17 هزار تن از طریق جاده و 744 هزار تن از طریق ریل جابهجا شده که در بخش جادهای رشد 50.8 درصد و در بخش ریلی کاهش 15.56 درصدی نسبت به نیمه نخست سال گذشته را نشان میدهد.
همچنین از مجموع ترانزیت زمینی 4 میلیون و 100 هزار تن محمولههای عبوری غیرنفتی (با رشد 17 درصد نسبت به سال گذشته) و یک میلیون و 66 هزار تن محمولههای عبوری نفتی با افزایش 8.4 درصدی بوده است.
تخلیه و بارگیری کالای ترانزیتی در بنادر کشور نیز طی نیمه نخست امسال 4.2 میلیون تن بوده که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته 15.6 درصد رشد داشته است.
در جدیدترین اظهارنظر درباره ترانزیت جادهای، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفته است: از ابتدای امسال بیش از 6 میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته از رشد 19 درصدی برخوردار بوده است.
حمیدرضا شهرکی، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای که با هیأت همراه سفری یکروزه به استان گیلان داشت، ضمن دیدار با معاون امور هماهنگی استانداری و فرماندار آستارا از پایانههای مرزی و بار آستارا اظهار داشت: از ابتدای سال جاری بیش از 6 میلیون تن کالا از مرزهای کشور ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه نگاه ویژهای در سطح ملی برای ارتقای زیرساختها در محدوده کریدور شمال به جنوب وجود دارد و دولت مصمم به بازگشایی کامل این کریدور از سمت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: هماهنگی بین دستگاههای مسئول در سطح استان گیلان برای اجرای هر چه سریعتر و بهتر تصمیمات ملی ضروری است.
شهرکی همچنین تسریع در روند اجرای طرحهای توسعه حمل و نقل بینالمللی و نیز فرصتهای سرمایهگذاری در زمینه احداث تیر پارکها و بهرهگیری از ظرفیت منطقه آزاد انزلی جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل و راهداری را مورد تأکید قرار داد.
نظارت بر تردد ۱۳ هزار و ۵۳ دستگاه ناوگان باری از پایانه مرزی دوغارون
رئیس پایانه مرزی دوغارون از نظارت بر تردد ۱۳هزار و ۵۳ دستگاه ناوگان باری طی آبانماه ۱۴۰۱ از این پایانه مرزی خبر داد. سید احمد نظام، به تشریح عملکرد این پایانه مرزی پرداخت و گفت: در این مدت ۴ هزار و ۵۹۴ دستگاه کامیون حامل ۱۲۲هزار و ۶۲۰ تن عمده کالاهایی شامل گازوئیل، بنزین، آهنآلات و مصالح ساختمانی در قالب صادرات و 1826 دستگاه کامیون حامل ۴۲هزار و ۵۶۰ تن کالا به عنوان ترانزیت خروجی، از طریق این مرز از کشور خارج شدند.
وی درخصوص ناوگان ورودی به کشور طی این مدت نیز گفت: ترانزیت ورودی صورت گرفته شامل ۳۵۳ دستگاه کامیون حامل ۸ هزار و ۷۰۵ تن عمده کالاهایی شامل سرب، زیره، انواع تخم گیاهان و سنگهای ساختمانی است.
۳۴ دستگاه کامیون حامل ۸۴۳ تن کالا نیز که عمده بار آنها شامل سنگهای ساختمانی، سرب و دانههای روغنی بوده، واردات را از طریق این مرز انجام دادهاند.
افزایش تردد کامیونهای ترانزیتی
در راستای افزایش ترانزیت، رئیس پایانه مرزی دوغارون از نظارت بر تردد ۱۳هزار و ۵۳ دستگاه ناوگان باری طی آبانماه ۱۴۰۱ از این پایانه مرزی خبر داد.
سید احمد نظام، گفت: در این مدت ۴ هزار و ۵۹۴ دستگاه کامیون حامل ۱۲۲هزار و ۶۲۰ تن عمده کالاهایی شامل گازوئیل، بنزین، آهنآلات و مصالح ساختمانی در قالب صادرات و 1826 دستگاه کامیون حامل ۴۲هزار و ۵۶۰ تن کالا به عنوان ترانزیت خروجی، از طریق این مرز از کشور خارج شدند.
همچنین رئیس پایانه مرزی دوغارون درخصوص سایر اقدامات و برنامههای اجرا شده در این مجموعه طی آبانماه ۱۴۰۱ گفت: در این مدت همکارانمان اقداماتی همچون حذف کانکسهای قدیمی، انجام امور مربوط به تغییر مسیر ناوگان، برگزاری جلسات کمیته هماهنگی مرز درخصوص بررسی روند تردد و بررسی مسائل کاری، برگزاری جلسات با نمایندگان شرکتهای حمل و نقل بینالمللی و سایر دستگاهها در راستای تعامل و همکاری در جهت رفع مشکلات موجود، نظافت منظم محوطهها و سالنها، تأمین و نگهداری تأسیسات مکانیکی و برقی توسط واحد تأسیسات پایانه، برگزاری جلسات متعدد با سازمانهای مستقر در مرز جهت هماهنگی بیشتر، برگزاری نشستهای مرزی با دستگاههای مستقر در مرز، آغاز نقشهبرداری محوطه پایانه مرزی و جابهجایی نیوجرسیها در جهت تصحیح مسیر تردد ناوگان را به انجام رساندند.