جمعه؛ 19 خرداد 1402

رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مسکن کارگران با اشاره به وجود شرایط رکودی در بخش مسکن، بیان داشت:‌ تقویت تعاونی های مسکن و حرکت یخش تعاون در مسیر ساخت و ساز، به مرور می توند رونق را به این بازار باز گرداند.

با افزایش قیمت مسکن، رکود بر بازار مسکن کماکان حاکم است. برای خروج از وضعیت کنونی رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مسکن کارگران معتقد است تنها راهی که اکنون پیش روی دولت قرار دارد تا تحرکی در بازار مسکن ایجاد شود، تقویت اتحادیه تعاونی های مسکن است تا آهسته آهسته با زمین های آماده سازی شده، ساخت و ساز در کشور شکل بگیرد.

علیرضا محمودی؛ رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مسکن کارگران به «ایران اقتصادی» گفت: همه چیز در اقتصاد مانند یک سلسله به هم پیوسته است و نمی توان مسکن را از این مقوله جدا کرد؛ بنابراین رکود مسکن با وضعیت اقتصادی کشور ارتباط مستقیم دارد، از این رو نمی توان با یک مولفه و تغییر در آن چه در کوتاه مدت و چه بلندمدت در بازار مسکن تحرک ایجاد کرد.

محمودی افزود: قیمت مسکن تابع دستمزد، قیمت زمین و قیمت مصالح ساختمانی است و دولت نمی تواند در هیچ یک از این بخش ها دستکاری کند و حتی نمی تواند در قیمت صدور پروانه و یا نظام مهندسی دست ببرد و تنها می تواند تخفیفی در این زمینه ها ارائه دهد؛ بنابراین می بینیم برای ایجاد تحرک در بازار مسکن به مولفه های زیادی نیاز است و به عبارتی تابعی است که دارای مجهولات زیادی است و بدون حل آن مجهولات نمی توان توقعی از ایجاد تحرک در بازار مسکن داشت.

رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مسکن کارگران با بیان اینکه دولت برای تامین مالی بازار مسکن هم راهی جز موظف کردن بانک برای ارائه تسهیلات ندارد، بیان کرد: بانک ها هم با اینکه موظف شده اند، در این زمینه کوتاهی می کنند. از سوی دیگر چون هم سود بالایی برای ارائه تامین مالی دریافت می کنند؛ بنابراین کسی قادر نیست که چنین پول هایی را دریافت کرده و بازپرداخت کند.

وی با تاکید بر اینکه قیمت مصالح ساختمانی هم نهایت 10 درصد بالا و پایین می شود، گفت: دستمزدها هم که بالاست و کارگران ساختمانی با دستمزد پایین کار کنند و ترجیح می دهند با اسنپ و تپسی و … کار کنند تا تن به کار ساختمانی با دستمزد پایین بدهند.

محمودی درباره ارائه زمین 99 ساله از سوی دولت در نهضت ملی مسکن هم یادآور شد: تنها حربه ای که اکنون دولت دارد همین  زمین است، ولی موضوع اصلی این است که مردم نقدینگی کافی ندارند تا ساخت و ساز کنند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های مسکن کارگران با اشاره به اینکه در شرایط رکود تورمی هیچ مشوقی از سوی دولت جواب نمی دهد، گفت: تنها راهی که دولت می تواند انجام دهد این است که تعاونی های مسکن را به شدت تقویت کند و تا آنها بتوانند اهسته اهسته کار ساخت و ساز را شروع کرده و پیش بروند.

به گفته وی، وزارت تعاون برای تقویت تعاونی های مسکن ساختارهای لازم را دارد و ساختار مورد نیاز را تعریف کرده است؛ بنابراین دولت باید به این ساختار اعتماد کند و اجازه دهد اتحادیه های تعاونی ها به سمت مذاکره حرکت کرده و زمین های موجود برای ساخت مسکن را آماده سازی کنند، چرا که با مذاکره است که می توان کارفرما را برای مشارکت در ساخت مسکن ترغیب کرد.

محمودی معتقد است اکنون هیچ انگیزه ای برای ساخت مسکن در کشور وجود ندارد و دولت ابزاری برای مذاکره کردن برای شروع ساخت و ساز در اختیار ندارد، ولی تعاونی ها می توانند امتیازاتی را از کارفریان بگیرند و آهسته آهسته به سمت ساخت و ساز مسکن حرکت کنند. وقتی کارفرمایان کار را شروع کردند و مردم نیز نتیجه کار را دیدند، کم کم انگیزه پیدا می کنند تا در ساخت و ساز مشارکت کنند.