پنج‌شنبه؛ 03 فروردین 1402

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران اعمال معافیت های مالیاتی برای شرکت های نرم افزاری را یک گام مثبت و موثر در زمینه فعالیت این شرکت ها دانست و افزود: هزینه های مالیاتی و بیمه برای شرکت های نوپا می تواند آسیب به همراه داشته باشد و معافیت ها می تواند برای ادامه حیات آنها مفید باشد.

به تازگی واحدهای تولید فناوری اطلاعات معافیت از مالیات بر درآمد شدند و این بخشنامه به شرکت های نرم افزاری و سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد. این خبر را مدیرکل دفتر توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت  اعلام کرد.

در این راستا، سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای، فهرست اطلاعات واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات به همراه محصولات نرم‌افزاری تولیدی را برای بهره‌مندی از معافیت مالیاتی (موضوع بند د ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی به موجب ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور) به ادارات کل امور مالیاتی کشور ابلاغ کرد به این ترتیب واحدهای تولیدکننده و ارائه‌دهنده خدمات نرم‌افزاری دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت می توانند معاف از مالیات شوند. اما این اتفاق چه آثار مثبتی برای شرکت های نرم افزاری دارد؟

گامی رو به جلو 

حسین اسلامی؛ رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران به «ایران اقتصادی» گفت: ما از هرگونه معافیت های مالیاتی شرکت های نرم افزاری استقبال کرده و آن را گامی برای زدودن موانع گسترش اقتصاد دیجیتال می دانیم.

اسلامی با بیان اینکه این قانون قبلا وجود داشت و دارای محدودیت 5 ساله بود، افزود: این محدودیت با یکسال کاهش اکنون هم وجود دارد، ولی امیدواریم این قبیل محدودیت ها هم برداشته شود و مجموعه های نرم افزاری که دارای پروانه بهره برداری هستند بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی و محدودیت های پیش آمده برای اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای این حوزه، زلزله دیجیتالی در کشور رخ داده است، بیان کرد: با شرایط کنونی امیدی به توسعه شرکت های نرم افزاری نیست، ولی می توان با اجرایی کردن معافیت های مالیاتی کمی از آلام و دردهای این حوزه کاست و اکوسیستم شرکت های نرم افزاری را زنده نگه داشت.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در ادامه گفت: بحث های مالیات و بیمه به شرکت های کوچک آسیب می زند و این معاف مالیاتی برای ادامه حیات آنها می تواند مفید واقع شود و از مهاجرت نیروهای انسانی جلوگیری کرده، سرمایه های نیروی انسانی را تقویت کرده و به آنها تصویری از آینده روشن ارائه دهد.

حرکت به سمت توسعه 

به گفته اسلامی، شاید خیلی نتوانیم با معافیت مالیاتی باعث توسعه مالیاتی در کشور شویم، ولی می تواند آسیب های وارده به این مجموعه ها کاهش دهد.

وی یاد آور شد: باید دارایی نامشهود شرکت های نرم افزاری شناسایی شده و مورد قبول واقع شود و این نکته هم برای این شرکت ها بسیار مهم است، ولی آنها نمی توانند در گزارش های مالی خود این دارایی ها را ثبت کنند و حتی بانک ها و افرادی که با این شرکت ها قرارداد می بندند، دارایی های نامشهود آنها را به رسمیت نمی شناسند و این مسئله اسیب جدی به شرکت های نرم افزاری وارد می کند، از این رو امیدواریم موانع شرکت های نرم افزاری رفع شده و آنها آهسته آهسته در مسیر توسعه قرار بگیرند.