به گزارش “ایران اقتصادی“، شفافیت در عملکرد سرخابیها؛ مهمترین موضوعی بود که مدیران سازمان خصوصیسازی و تیم اقتصادی دولت برای تحقق آن تن به انتقال سهام آنها در بازار سهام دادند.
آنچه که مشخص بود، تا قبل از این، عدم شفافیت در عملکرد این دو باشگاه ورزشی باعث شده بود تا همواره شائبههای زیادی پیرامون عملکرد مالی آنها به وجود آید و هواداران از وجود فساد و زد و بند در سرخابیها ابراز شکایت و نارضایتی کنند. موضوعی که با وجود کمکهای دولتی و بعضاً کمکهای مردمی، باعث میشد بدهیهای این دو باشگاه هر روز سنگینتر شود و وضعیت آنها از استانداردهای حرفهای باشگاه داری در جهان فاصله بگیرد.
بر این اساس بود که دولت سیزدهم طبق قولی که به مردم و هواداران این دو تیم داده بود، مطابق با یک برنامه مشخص، در ابتدا اقدام به واگذاری سهام این دو باشگاه در بازار سرمایه کرد تا از شفافیت و پاسخگویی مدیران به مردم در آینده، مطمئن شود.
قرار بر این بود که با واگذاری سهام و تأمین مالی این دو باشگاه، مدیران آنها به سرعت در جهت رفع اشکالات اقدام کنند و در کنار پرداخت بدهیهای معوق خود، ورزشگاه و زمین تمرین خود را نیز تجهیز و بازسازی کنند. متعاقباً این دو باشگاه میبایست برای اخذ مجوز حرفهای اقدام میکردند و ساختار مالی خود را نیز مطابق با استانداردهای مورد نظر سازمان بورس و سازمان خصوصیسازی ارتقا میبخشیدند.
اما در ادامه این موارد هیچ کدام طبق انتظارات پیش نرفت تا ضمن کاهش مداوم قیمت سهام این دوباشگاه و آب رفتن 37 درصد ارزش برای استقلال و 25.5 درصد ارزش برای پرسپولیس، حتی بزرگترین حامی مدیریت این دو باشگاه نیز زبان به نقادی بگشاید.
دیروز، «حسین قربانزاده» رئیس سازمان خصوصیسازی با انتقاد تند از مدیران سابق سرخابیها گفت: برخی از این اتفاقات نشان میدهد مناسبات عقلانی که هیچ برخی مناسباتی که شائبه زدوبند را به وجود میآورد وجود داشته است.
وی در مصاحبهای با انتقاد تند از مدیرعامل سابق استقلال اظهار داشت: سقف برداشت از پولی که مردم وارد باشگاه استقلال کرده بودند مشخص شده بود، در این رابطه کمیته مصارف تشکیل و مدیرعامل باشگاه، معاون وزیر ورزش و رئیس سازمان خصوصیسازی آن را امضا کردند.
وی افزود: ب هطور مثال ۲۵ درصد برای پرداخت بدهیها، بازارگردانی، سرمایهگذاری و… تعیین شده بود، اما باشگاه استقلال این نسبت را رعایت نکرده بود و برای انجام آن اجازه نیز از کمیته مصارف نگرفته بود.
رئیس سازمان خصوصیسازی خاطرنشان کرده بود: در ابتدا رقمی در حدود ۲۰۰ میلیارد تومانی مطرح شد اما در جلسهای که سهشنبه هفته گذشته با حضور مدیرعامل سابق (مصطفی آجورلو) و فعلی (علی فتحاللهزاده) استقلال برگزار شد این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و به رقم ۱۵۶ میلیارد تومان رسیدیم.
قربانزاده تصریح کرد: ادعای مدیران باشگاه استقلال بر این است برخی از احکام قضایی باعث شده تا پول از حساب باشگاه خارج شود یعنی فرد یا افرادی از طریق مراجع قضایی شکایت کرده و حساب باشگاه را بسته و مطالباتشان را وصول کردند، بخش دیگر صرف پرداخت مالیات، بیمه و حوزه های دیگر شده است.
وی تأکید کرد: دو باشگاه بدهیهایی از گذشته داشتند، مدیرانی در این باشگاهها حضور داشتند که به شکل کاملاً بدوی یعنی برای دوره انسانهای اولیه است که شما بروید روی برگهای در هتلی یا جایی دیگر معامله کنید که باعث شود باشگاهتان میلیاردها تومان بدهکار شود و در صورت عدم پرداخت روزی ۵۰ میلیون تومان نیز به آن بدهی اضافه شود. به گزارش ایرنا، یکی از دغدغههای بزرگ علی فتحاللهزاده که با حکم اعضای هیأت
مدیره باشگاه استقلال به سمت مدیرعامل انتخاب شد تعلیق نماد معاملاتی این باشگاه است. نماد معاملاتی باشگاه استقلال به دلیل برداشت خارج از مصوبات کمیته مصارف در زمان مدیریت گذشته به حالت تعلیق درآمده است.
باشگاه استقلال تا پایان هفته جاری فرصت دارد مستندات خود را به سازمان خصوصیسازی ارسال کند در غیر این صورت پرونده این اتفاق به نهادهای نظارتی خواهد رفت.