جمعه؛ 11 فروردین 1402

عضو کمیسیون عمران مجلس استیضاح هر یک از وزرا را از اختیارات قانونی نمایندگان برای پیگیری مطالبات مردم دانست و با اشاره به مسئله استیضاح وزیر صمت و بیان برخی اقدامات وی، افزود: بیشتر همکاران ما به جهت احقاق حق مردم، این موضوع را دنبال می کنند، اما در این مسیر بهتر است به صورت همه جانبه به مواردی توجه داشته باشند.

مجتبی یوسفی؛ نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس و عضو کمیسیون عمران مجلس، در ادامه گفت: اگر کسی مدعی باشد همه موضوعات و مشکلات مربوط به کسب و کار، خودرو و … که البته گلایه بحق مردم نیز هست به وزیر صنعت، معدن و تجارت باز می گردد؛ قطعا حرف دقیقی نزده است.

وی ادامه داد: وقتی در بازه زمانی یکساله چنین موضوعی را مطرح می کنیم باید ببینیم که چه شاخص هایی به نفع مردم است، چه اتفاقاتی در این مدت کوتاه رقم خورده و در حوزه مسئولیت وزیر چه اشکالاتی وجود دارد. حالا این استیضاح به ضرر مردم است یا به سود آنها؟

یوسفی گفت: اینکه به مواردی اشاره کرده و به عنوان مثال بگوییم در حوزه اقتصاد و حکمرانی اقتصاد دچار مشکل جدی هستیم و سود واسطه گری 10 برابر تولید است، پس باید استیضاح در دستور کار قرار بگیرد، اصلا درست نیست چون همه این موارد که به دوران کوتاه وزارت آقای فاطمی امین برنمی گردد. در مقابل، باید دید در این دوره کوتاه مدت، با وجود مشکلات فراوان چه اتفاقات خوبی در بخش صنعت رقم خورده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، شفافیت در واگذاری امتیازات و حذف امضاهای طلایی را از عملکردهای مناسب در دوره وزارت فاطمی امین دانست و گفت: وزیر صمت توفیقات خوبی در افزایش درآمد عمومی و تامین مالی صنعتگرهای واقعی داشته است.

یوسفی با اشاره به این که در دولت قبل 2 هزار واحد تولیدی در استان ها به دلیل عدم تامین مالی و… عملا فعال نبودند، افزود: امروز شاهد هستیم که این واحدهای تولیدی دوباره فعالیت خود را از سر گرفته اند.

وی اشاره ای نیز به حوزه خودرو داشت و در ادامه گفت: شاید بسیاری بگویند عملکرد وزیر صمت در این حوزه قابل دفاعی نیست، ولی باید به این موضوع نگاه کرد و توجه داشت که روزی که ایشان کار خود را به عنوان وزیر صنعت معدن و تجارت آغاز کرد، خودرو در چه وضعیتی قرار داشت و الان چه وضعیتی دارد.

این عضو فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی یادآورشد: روزی که این وزیر آغاز به کار کرد حدود 170 هزار خودرو ناقص در کف پارکینگ ها وجود داشت؛ خودروهایی که عملا سرمایه های مردم بود، ولی در حال از بین رفتن بود و از سوی دیگر این موضوع سبب ایجاد رانت های فراوانی شده بود.

یوسفی افزود: ولی ما عملا امروز شاهد هستیم که این رقم تقریبا به صفر رسیده و با تدابیر وزیر صمت، خودروسازان موظف شدند همه خودروها را تکمیل کرده و به دست مصرف کنندگان برسانند.

وی یادآور شد: وزیر صمت در موضوع قطعه سازان هم موفق عمل کرد و سامانه های نظارتی به جهت دفاع از حقوق مصرف کننده هم بخش دیگری از کارهای درستی است که در دوران وزارت آقای فاطمی امین رقم خورده است.

یوسفی افزود: در زمینه تسهیل صدور مجوز کسب و کار نیز دولت قبل کار مناسبی انجام نداده بود و حتی در همین دولت هم گاه همکاری جدی با وزیر صمت وجود نداشت، ولی با این وجود می بینیم که ایشان عملکرد مناسبی داشته و شاهد خروجی مناسبی هستیم.

وی با اشاره به این که در مجموع اشکالات جدی در حوزه صنعت وجود دارد، یادآور شد: ولی همه این مشکلات به یک وزارتخانه بازنمی گردد. به عنوان مثال سیستم پولی و بانکی از تولید حمایت چندانی نمی کند و ازسوی دیگر حذف ارز ترجیحی و… هریک می توانستند مشکلاتی ایجاد کنند و حتی صنعت را به بحران بکشانند اما تلاش و مدیریت وزیر صمت مانع بروز چنین بحران هایی شد.

یوسفی همچنین یادآور شد: وزیر صمت در دیپلماسی منطقه ای نیز موفق عمل کرده و شاهد تراز تجاری مثبت هستیم. این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: مطمئنا اشکالاتی هم وجود دارد، ولی استیضاح در این زمان کوتاهی که از وزارت ایشان می گذرد و برنامه ریزی های مناسبی هم وجود داشته، به نظرم درست نیست و با آن موافق نیستم، با این حال این حق را برای همکارانم قائل هستم چرا که معتقدم این کار را قطعا بر اساس دلسوزی انجام داده اند.