شنبه؛ 05 فروردین 1402

مطالبات نفتی دولت قبل وصول شد/

دولت سیزدهم با اتخاذ سیاست‌های مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی صحیح، موفق به رشد فروش نفت و ایجاد درآمدهای پایدار برای کشور با وجود برجا ماندن تحریم‌ها شده است. افزایش ۷۰۰ درصدی وصول درآمدهای نفتی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، گاز طبیعی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن و همچنین آمار سازمان برنامه و بودجه کشور، نشان از بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی اثرگذار است که می‌تواند آینده بهتری برای اقتصاد کشور رقم بزند.

به گزارش «ایران اقتصادی»، در حالی که ایران جزو کشورهایی با بالاترین ذخایر نفت و گاز است، ولی در دولت گذشته از این ظرفیت استفاده چندانی نشد و با گره زدن صادرات نفت و وصول درآمدهای نفتی به برجام، عملا میزان ظرفیت تولید نفت کشور از 3 میلیون بشکه نیز کمتر شده بود؛ موضوعی که در دولت سیزدهم به عنوان یک خط قرمز در نظر گرفته شده و این ظرفیت تولید با انجام اقداماتی مشخص از جمله نوسازی تاسیسات و خطوط لوله و… به بالای 3.8 میلیون بشکه رسید. همین موضوع در کنار توان دولت در وصول درآمدهای نفتی سبب شد که چشم انداز بهتری برای اقتصاد کشور رقم بخورد.

همچنین در گزارش 5 ماهه سال جاری سازمان برنامه و بودجه آمده که دولت علاوه بر فروش بالای نفت، بدهی ۵۴ هزار میلیارد تومانی دولت قبل را نیز تسویه کرده تا گامی بلندتر در جهت پرهیز از استقراض از بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه بردارد که البته این موضوع در کاهش نرخ تورم نیز اثرگذار خواهد بود.

کارشناسان و فعالان اقتصادی عملکرد دولت در حوزه فروش نفت را موفق می دانند و معتقدند اگر روند به همین منوال پیش برود می توان حتی بدون برداشته شدن برجام، شاهد اتفاقات اقتصادی مناسبی بود. این فعالان اقتصادی، افزایش حدود ۸۰ درصدی وصول درآمدهای ارزی صادرات نفت خام، میعانات گازی، گاز صادراتی و محصولات پتروشیمی در ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ را نیز یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم عنوان کردند.

مطالبات نفتی دولت قبل وصول شد

در این راستا محمد طلا مظلومی آبزرگه؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به “ایران اقتصادی” گفت: توان دولت در افزایش فروش نفت سبب تقویت قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات برجام و همچنین اوپک شده است.

وی یادآور شد: یکی از موفقیت های دولت سیزدهم، دیپلماسی فعال در وزارت نفت بوده که با استفاده از آن، نه تنها در فروش نفت موفق عمل کرده بلکه توانسته است مطالبات معوق دولت قبل را نیز وصول کند. این افتخاری برای دولت سیزدهم به شمار می رود چرا که در حال حاضر با افزایش عزم دولت سیزدهم برای فروش نفت، شاهد مراجعه تعداد زیادی از افراد و شرکت های مختلف به عنوان نماینده کشورهای متقاضی نفت ایران هستیم.

نماینده مردم بهبهان و آغاجاری در مجلس شورای اسلامی، این دیپلماسی فعال را در افزایش سقف ظرفیت تولید نفت و وصول درآمدهای نفتی بسیار تاثیرگذار دانست.

مظلومی آبزرگه با اشاره به این که دولت گذشته همه تخم مرغ ها را در سبد برجام چیده و به آن گره زده بود، تلاش و برنامه ریزی خوب و سیاست درست وزیر نفت، دولت سیزدهم و کابینه آن را قابل تقدیر دانست و افزود: قطعا اگر این روند و سیاست ادامه یابد مشکلات و موانع فروش نفت روز به روز کمتر می شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دولت سیزدهم با وجودی که برای خنثی سازی تحریم ها و استفاده از ظرفیت های موجود تلاش می کند، در کنار آن، باز مذاکرات برجام را هم ادامه می دهد.

نیاز بازار جهانی به نفت و گاز ایران

وی از ظرفیت های موجود به دیپلماسی فعال و عزم دولت در دعوت از کشورهای مختلف اشاره کرد. مظلومی آبزرگه همچنین از اعزام هیات های کارشناسی به کشورهای دیگر برای شناسایی بازارهای مناسب ایران، افزایش مبادلات و ارتباط با کشورهای پیرامونی و نقش فعال ایران در اوپک و کشورهای خارج از اوپک به عنوان دیگر استراتژی های درست و دقیق دولت در راستای افزایش فروش نفت یاد کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین به سخنان جواد اوجی، وزیر نفت ایران در آخرین جلسه اوپک پلاس اشاره داشت که اعلام کرده بود وضع بازار جهانی نفت به‌ گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند پاسخگوی بخشی از مشتریان و کمک‌کننده به ایجاد تعادل و آرامش در بازارهای جهانی باشد.

این نماینده مجلس یادآور شد: بازار جهانی انرژی نیازمند افزایش عرضه نفت و گاز طبیعی از سوی ایران است و دولت سیزدهم نیز با مغتنم شمردن این فرصت می تواند به بازارهای جدید دست یابد که تاثیر زیادی در توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.