به گزارش “ایران اقتصادی“، اقتصاد و رشد اقتصادی بدون سرمایهگذاری امری غیر ممکن است. دولتها همواره تلاش میکنند از دو جهت داخلی و خارجی جذب سرمایه و سرمایهگذار کنند. هرچند سرمایهگذاری خارجی امری ضروری است اما سرمایهگذاری داخلی از آن هم مهم تر است.
در ایران طی سالهای گذشته نقدینگی رشد سرسامآوری داشته و از مرز 5500 هزار میلیارد تومان گذشته است. نکتهای که وجود دارد این است که با وجود این حجم از نقدینگی بخش تولید از کمبود نقدنگی رنج میبرد.
یکی از وعدههای آیت الله ابراهیم رئیسی در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم این بود که نقدینگی را کنترل و به سمت تولید هدایت میکنند.
ریاست جمهوری در آخرین کنفرانس خبری خود بر این موضع تأکید و با اشاره به تلاش دولت برای جذب سرمایه گذاری داخلی با کمک شرکت های بزرگ و پیشرانهای اقتصادی کشور، گفت: هدایت نقدینگی به سمت تولید آغاز شده است. ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری پیشرانهای اقتصادی و بانکها در کشور انجام شده که با هماهنگی با بخش خصوصی و تشکیل کنسرسیومها سرمایه گذاری ۱۹ میلیارد دلاری نیز انجام میشود.
در صورت تحقق این امر نرخ سرمایه تشکیل سرمایه ثابت پس از سالها رشد منفی به مسیر رشد باز خواهد گشت.
البته در زمستان سال گذشته، یعنی حدود 6 ماه بعد از آغاز به کار دولت این نرخ نسبت به سال 1399 به میزان 14.4 درصد رشد کرده بود.
در صورتی که سرمایهگذاری 19 میلیارددلاری محقق یا حتی بخشی از آن انجام شود، نرخ تشکیل سرمایه ثابت باز هم رشد قابل توجهی خواهد کرد.