به گزارش “ایران اقتصادی“، سید عبدالمجید اجتهادی در یک نشست خبری با اشاره به اینکه از طریق تلاش های صورت گرفته از سوی قوه قضائیه و دولت، برخی کالاها که بیش از دو دهه در انبارهای اموال تملیکی مانده بود تعیین تکلیف شد، گفت: رئیس جمهور در بازدیدی که مهر ماه سال گذشته از گمرک بوشهر انجام داده بود، 3 دستور مشخص درباره بهبود کارکرد سازمان اموال تملیکی صادر کرد.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی یکی از دستورات رئیس جمهور را موضوع اصلاح ساختار این سازمان برشمرد و افزود: پیگیری ها منجر به اصلاح ساختار سازمان در پایان سال 1400 شد و ساختار اصلاحی سازمان نیز ابلاغ شد و در حال حاضر، مدیریت های استانی به اداره کل تبدیل شده است.
اجتهادی همچنین از تعیین تکلیف 2200 تن کالا که برخی از آنها حدود 20 سال در گمرک شهید رجایی مانده بود خبر داد و افزود: با اقدامات انجام شده، 350 کانتینر کالا در استان هرمزگان منهدم شد.
وی ادامه داد: امیدواریم تا پایان نیمه اول سال جاری، ادارات کل استان ها با ساختار جدید شکل بگیرد. اصلاح قوانین و مقررات دستور دیگر رئیس جمهور بود که در این زمینه لایحه دو فوریتی دولت تصویب و به مجلس ارسال شده است که در صورت نهایی شدن بسیاری از مشکلات ساختاری اموال تملیکی را حل خواهد کرد.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی همچنین به فروش اولین محموله اموال تملیکی در بورس کالا اشاره کرد و افزود: مشکلات ورود به بورس کالا و عرضه کالاها در این بورس زیاد است.
به گفته اجتهادی، موضوع آزبست هایی که از اواخر دهه 80 در گمرک غرب تهران مانده بود با موفقیت به یک کشور خارجی فروخته و از کشور خارج شد. همچنین موضوعات مهمی مانند ذرت های بندر ماهشهر و کرمانشاه نیز تعیین تکلیف شده است.
وی به موضوع امحاء خودروها در اموال تملیکی با وجود موافقان و مخالفان اشاره کرد و بیان داشت: قرار است موتور و گیربکس این خودروها به 3 دانشگاه برتر کشور برای انجام کار تحقیقاتی ارائه شود.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: در دوره فعالیت دولت سیزدهم، حدود 11 هزار میلیارد تومان کالا در اموال تملیکی تعیین تکلیف شده است که از این لحاظ رشد 105 درصدی را در بحث انهدام کالا داشته ایم. در زمینه تشکیل پرونده کالاهای متروکه نیز 204 درصد رشد اتفاق افتاده است.
اجتهادی همچنین به انهدام 1500 تن کالا از امروز در تهران خبر داد و افزود: در بحث فروش کالاهای تملیکی نیز 193 درصد رشد داشته ایم و به صورت کلی در 5 ماهه نخست امسال، 89 درصد رشد در عملکرد داشته ایم.
وی به رشد 261 درصدی اعاده کالاهای متروکه در همکاری با تجار برای ورود کالاها به چرخه قانونی واردات خبر داد و گفت: بخشی از کالاهای بلاصاحب در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار می گیرد.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 82 درصد از کل کالاهای رسوبی در انبارها و بنادر کشور تعیین تکلیف شده است.
اجتهادی همچنین به وجود 150 هزار دستگاه ماینر در انبارهای سازمان اموال تملیکی اشاره کرد و بیان داشت: با وجود اراده سازمان به منظور بازگرداندن این کالاها به صاحبان شان، اما در این زمینه منع قانونی داریم و امیدواریم امکان استرداد این کالاها فراهم شود.
به گفته وی، در زمینه انهدام خودروهای بالای 2500 سی سی نیز موضوع فروش در قالب مزایده به شرط صادرات را دنبال می کنیم. دلیل اینکه خودروهای آمریکایی را اخیرا منهدم کردیم، نبود تقاضا برای خرید به شرط صادرات بوده است.
مدیر عامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی افزود: بخشی از خودروهای خارجی را تحت شرایطی برای انجام امور تشریفاتی به دستگاه ها واگذار خواهیم کرد.