به گزارش «ایران اقتصادی» و به نقل از بلومبرگ، با تصویب لایحه ای مبنی بر اختصاص اعتبار مالیاتی 7500 دلاری برای خرید خودروهای الکتریکی ساخته شده در آمریکای شمالی به منظور کاهش تورم، احتمالا روابط اقتصادی آمریکا و کره جنوبی وارد فاز تازه ای می شود.
ازآنجا که هیچ یک از برندهای کره جنوبی مانند هیوندای و کیا در آمریکا کارخانه تولیدی ندارند، عملا بازار را به ضرر خود می بینند. این موضوع نگرانی و عصبانیت کره جنوبی را به دنبال داشته و آن را یک خیانت آشکار و به مثابه خنجر از پشت می داند.
قانون جدید آمریکا خودروسازان را ملزم می کند که خودروهای برقی خود را در آمریکای شمالی مونتاژ کنند تا یارانه دریافت کنند، اما هیوندای یا کیا هنوز هیچ کارخانه عملیاتی خودروهای الکتریکی در این حوزه جغرافیایی ندارد.
البته کره جنوبی سال گذشته در مجموع 27.6 میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایه گذاری کرده است که انتظار می رفت با پایان ساخت کارخانه ها، بیش از 35 هزار شغل در آمریکا توسط 34 شرکت کره جنوبی ایجاد شود که بیشتر آنها در صنعت باتری فعال هستند.
همچنین هیوندای قصد داشت 5.5 میلیارد دلار برای ساخت تاسیسات تولید خودروهای برقی و باطری در ایالت جورجیا هزینه کند، اما حالا با توجه به قانون جدید، موضوع کمی پیچیده شده است.
هیوندای امسال پس از تسلا در جایگاه دوم بازار خودروهای الکتریکی آمریکا قرار گرفته است، اما بیم آن می رود که این روند تغییر کند و نتواند این بازار را نگاه دارد.
گفتنی است لی چانگ یانگ، وزیر تجارت کره جنوبی قرار است در ماه جاری به ایالات متحده سفر کند تا با انجام مذاکراتی در این زمینه، به نگرانیهای کره جنوبی پایان دهد.
در این باره، یک مقام ارشد در سئول که نخواست نامش فاش شود، یادآور شد: هر چند «یون سوک یول»، رئیس جمهوری کره جنوبی این اقدام را ناعادلانه می داند، اما سئول تصمیم نگرفته است این موضوع را به سایر موارد اقتصادی و قراردادهای خود با ایالات متحده پیوند دهد، با این حال نمی توان نسبت به این موضوع بی اعتنا بود.
این مقام مسئول افزود: از آنجا که کره جنوبی در تلاش های ابتکاری همچون چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام ( Indo-Pacific Economic Framework) و همچنین پیمان اتحاد تولید تراشه در 4 کشور عمده تولید کننده نیمه هادی با عنوان Chip 4 Alliance یک نقش کلیدی دارد، چنین تنش ها و اصطکاک هایی می تواند مانع ایجاد شبکه ای محکم از شرکا برای رشد اقتصادی سریع باشد.
گفتنی است، «چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام»، یک ابتکار اقتصادی است که توسط رئیس جمهور آمریکا در 23 مه 2022 راه اندازی شد و در مجموع 14 کشور عضو آن هستند.
بایدن این ابتکار را «نوشتن قوانین جدید برای اقتصاد قرن بیست و یکم» توصیف کرد و مدعی شد که این توافق باعث می شود اقتصادهای شرکت کننده، سریع تر و عادلانه تر رشد کنند.
در این میان برخی نیز معتقدند رئیس جمهور کره جنوبی با عدم ملاقات حضوری با نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، هنگام دیدار ماه گذشته خود از کره جنوبی، مرتکب یک اشتباه مرگبار شده، چرا که چنین جلسه ای می توانست فرصتی حیاتی برای تعدیل تغییرات، پیش از تصویب این لایحه را فراهم کند.