به گزارش “ایران اقتصادی“، عیسی زارعپور در آیین افتتاح پروژههای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات که روز گذشته در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، افزود: به زودی و پس از تنفیذ مقام معظم رهبری برنامه هفتم به همه دستگاهها و اعضای خانواده ارتباطات کشور ابلاغ میشود. البته وزارت ارتباطات منتظر نماند تا برنامه هفتم تصویب و ابلاغ شود و برای اولین بار منظومه منسجم در قانون بودجه کشور وجود دارد و همه نیاز های اپراتورها را در نظر گرفتهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در دولت و در لایحه مقررات گذاری کارگروه اقتصاد دیجیتال تشکیل و تمام اختیار دولت به این کارگروه تنفیذ شده تا تمام موانعی که بر سر کسب و کارهای دیجیتال است برداشته شود. ظرفیتی که ایجاد شده بیبدیل و بینظیر است و حتما از ظرفیت نخبگان حوزه آیسیتی استفاده میکنیم.
زارعپور عنوان کرد: در کمیسیونهای دولت برای اولین بار کمیسیونی به نام علم و فناوری هوشمند شکل گرفته و برای تامین منابع مالی نیز دولت برنامههای خوبی در دست اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: با تدابیر اندیشه شده امسال بودجه وزارت ارتباطات ۲ تا ۳ برابر شده است. همچنین وزارت ارتباطات توجه ویژهای به مباحث قضایی و حقوقی کسبوکارهای اینترنتی و پلتفرمها دارد و در همین راستا در چند روز آینده خبر خوبی از نظر قضایی برای پلتفرمها داریم و اعلام میکنیم.
وی افزود: در روزهای اخیر ناجوانمردانه اطلاعاتی نادرست در خصوص روند توسعه شبکه ارتباطات کشور منتشر شده است. دولت برای رفع مشکلات شرکت مخابرات ایران تدابیر لازم را اندیشه است و تا دهه فجر امسال حدود ۷۰ درصد ظرفیت شبکه کشور افزایش مییابد. در یک سال گذشته مشکل ارتباطی حدود ۲۰۰۰ روستا برطرف شده و معاون مربوطه در وزارت ارتباطات در مدتی کوتاه برای پیگیری مشکلات حتی دوبار به روستایی مشخص مراجعه کرد.
بهرهبرداری عملیاتی از اپراتورهای خدمترسان کسبوکارها
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته دولت از پروژههای «ابر یکپارچه توزیع شده سراسری» در هفت استان کشور و «اپراتورهای خدمت رسان کسب و کارها» بهرهبرداری کرد.
در این مراسم «پروژه ابر یکپارچه توزیع شده سراسری» به بهرهبرداری عملیاتی رسید. علاه بر آن اپراتورهای خدمترسان کسب و کارها نیز آغاز به کار کردند.
«محمد خوانساری» رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران این مراسم گفت: تفاهمی در دولت گذشته برای بارورسازی ابری انجام گرفته بود که در این دولت به نتیجه رسیده است و در این راستا مراکز دادهای که سازمان فناوری اطلاعات در آن سرمایهگذاری کرده در ۷ شهر مستقر و در حال خدمترسانی هستند.
وی افزود: اکنون ظرفیت کُر (core) شبکه ۳۱ هزار و ۲۴۸ است، دارای ۶۸ گیگابایت رم است و ۵.۲ ترابایت نیز فضای ذخیره سازی است که میتوانند در اختیار شرکتها قرار بگیرد.
آغاز راهاندازی نسل پنجم اینترنت در کشور آغاز
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه راهاندازی نسل پنجم اینترنت در کشور آغاز شده است، گفت: اکنون 100 سایت 5G روشن است و تا پایان سال به 600 سایت خواهد رسید.
«صادق عباسی شاهکوه» افزود: اگر تعرفه اینترنت اصلاح نشود و اپراتورها توسعه شبکه خود را آغاز نکنند، در آینده شبکهای نخواهیم داشت تا مردم از آن سرویس مناسب دریافت کنند.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته باید برای اصلاح تعرفهها به تدریج برنامهریزی میشد تا به نقطهای نرسیم که تعرفهها را با پلههای بالاتری افزایش دهیم. اگر این کار را انجام ندهیم در آینده دیگر شبکهای نخواهیم داشت که مردم از آن سرویس مناسب دریافت کنند.
رییس رگولاتوری خاطرنشان کرد: با واگذاری فرکانس رادیویی 2300، اکنون حدود 700 سایت روشن در اپراتورهای موبایل داریم و وضعیت کیفیت موبایل در بخش دسترسی بهتر شده است. تلاش میکنیم تا پایان سال تعداد سایتهای روشن را به 3 هزار سایت برسانیم.
گفتنی است، در این مراسم همچنین اپراتور اول در حوزه توسعه روستایی بیش از ۲۱۰۰ روستا که اصلا ارتباطاتی نداشتند را به شبکه متصل شدند و بیش از ۶۰۰۰ روستای دارای ارتباطات که دسترسی به اینترنت نداشتند را نیز اینترنت متصل شدند و در این زمینه حدود ۲۴۰۰ میلیارد تومانی سرمایه گذاری انجام شد. این اپراتور از فاز نخست سایت های TD-LTE مبتنی بر باند ۲۳۰۰ مگاهرتز نیز بهره برداری کرد. در این مراسم، یکصد و ششمین سایت 5G اپراتور دوم ، به صورت آنلاین توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، در شهر تبریز افتتاح شد. این سایت، که به نمایندگی از «۸۷ سایت جدید نسل پنج ایرانسل» افتتاح شد، چهارمین سایت نسل پنج شهر تبریز محسوب میشود. همچنین اپراتور دوم «افتتاح ۷۲ سایت جدید ارتباطی ایرانسل در ۱۲۸ روستا» بخش دیگری از این مراسم بود.