یکشنبه؛ 07 خرداد 1402

"ایران اقتصادی" در گفتگویی بررسی کرد/

نماد معاملاتی جفت ارز روبل-ریال از اواخر تیرماه در بازار متشکل ارزی ایران رونمایی شد و ایران و روسیه در تلاش هستند با پیمان‌های پولی دوجانبه نقش دلار را در تبادلات تجاری بین دو کشور کمرنگ کنند. می‌توان گفت پس از سال‌ها، حالا در دولت سیزدهم گام‌های عملی به سمت متنوع‌سازی سبد ارزی ایران و حذف تدریجی دلار از مبادلات تجاری کشور برداشته شده و طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی، مذاکرات دیگری نیز با سایر کشورها به منظور ایجاد پیمان‌های پولی جدید در جریان است.

شهرام معینی؛ کارشناس مسائل بانکی درباره انعقاد پیمان های پولی کشورمان با سایر کشورها به «ایران اقتصادی» گفت: هر چقدر مبادلات مالی کشورمان با دیگر کشورها بیشتر باشد، بهتر است و ما به این ترتیب گزینه های بیشتری برای مبادلات مالی خود خواهیم داشت، به این ترتیب که اگر مبادلات ما فقط دلار نباشد و یا دلار و یورو نباشد، اقدام مثبتی است و کمک کننده است.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم که باید مبادلات ما با روسیه و ترکیه تسریع شود و این اقدام خوبی است و اینگونه پیمان های پولی و مالی در تمام دنیا هم مرسوم است.

معینی ادامه داد: روش رشد کشوری مانند ایران و یا کشوری مشابه این است که مازاد درآمد دلاری و ارزی داشته باشد تا بتوانیم از آن طریق تکنولوژی و تجهیزات برای گسترش واحدهای تولیدی، افزایش تولید و صادرات تامین کنیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: البته کشور ما بدون نیاز به سایر کشورها، به روش های دیگری دست یافته که مبادلات مالی و پولی خود را انجام می دهد. البته در حال حاضر، مبادلات بین ایران و روسیه و یا کشور دیگری مانند ترکیه در بحث کالا و تکنولوژی قابل توجه نیست.

معینی در پایان افزود: با اینکه انجام پیمان های پولی و مالی با دیگر کشورها اقدام خوبی است، اما تاثیر بالایی در رشد اقتصادی و رفاهی کشور نخواهد داشت و تاثیر آن در این حوزه بسیار اندک است؛ بنابراین پیمان های پولی و مالی باید با کشورهایی صورت بگیرد که روی رفاه و اقتصاد کشور تاثیر معناداری داشته باشد.