شهرام معینی؛ کارشناس مسائل بانکی درباره انعقاد پیمان های پولی کشورمان با سایر کشورها به «ایران اقتصادی» گفت: هر چقدر مبادلات مالی کشورمان با دیگر کشورها بیشتر باشد، بهتر است و ما به این ترتیب گزینه های بیشتری برای مبادلات مالی خود خواهیم داشت، به این ترتیب که اگر مبادلات ما فقط دلار نباشد و یا دلار و یورو نباشد، اقدام مثبتی است و کمک کننده است.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که باید مبادلات ما با روسیه و ترکیه تسریع شود و این اقدام خوبی است و اینگونه پیمان های پولی و مالی در تمام دنیا هم مرسوم است.
معینی ادامه داد: روش رشد کشوری مانند ایران و یا کشوری مشابه این است که مازاد درآمد دلاری و ارزی داشته باشد تا بتوانیم از آن طریق تکنولوژی و تجهیزات برای گسترش واحدهای تولیدی، افزایش تولید و صادرات تامین کنیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: البته کشور ما بدون نیاز به سایر کشورها، به روش های دیگری دست یافته که مبادلات مالی و پولی خود را انجام می دهد. البته در حال حاضر، مبادلات بین ایران و روسیه و یا کشور دیگری مانند ترکیه در بحث کالا و تکنولوژی قابل توجه نیست.
معینی در پایان افزود: با اینکه انجام پیمان های پولی و مالی با دیگر کشورها اقدام خوبی است، اما تاثیر بالایی در رشد اقتصادی و رفاهی کشور نخواهد داشت و تاثیر آن در این حوزه بسیار اندک است؛ بنابراین پیمان های پولی و مالی باید با کشورهایی صورت بگیرد که روی رفاه و اقتصاد کشور تاثیر معناداری داشته باشد.