یکشنبه؛ 07 خرداد 1402

رئیس سازمان خصوصی سازی با اعلام اینکه تا نیمه مهرماه سال‌جاری، تمامی شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار دارند،‌ شفاف خواهند شد گفت: ۲۰ شرکت بزرگ دولتی از جمله هواپیمایی کیش و معدن طلای زرشوران در لیست واگذاری قرار دارند.

به گزارش “ایران اقتصادی“، حسین قربان‌زاده، با بیان این‌که از ۸ هدف صدر سیاست‌های اصل ۴۴، افزایش کارایی و بهره‌وری بنگاه‌ها و همچنین گسترش مالکیت عموم مردم در اولویت است، اظهار داشت: سهام عدالت قرار بود این بخش را به نتیجه برساند که به این اهداف نرسید.

رییس سازمان خصوصی سازی با تاکید بر این‌که پیگیری برای بازگشت شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند ادامه دارد، توضیح داد: حدود ۳۲۸ شرکت یا از گروه‌بندی خارج شده‌اند یا از ابتدا گروه‌بندی نداشتند. همچنین این پیشنهاد برای اخذ مجوز گروه سه مطرح شده که در حال بررسی در هیات دولت است و یک اتفاق مثبت برای شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند محسوب می‌شود.

وی با اشاره به حاشیه‌هایی که برای شرکت فولاد اتفاق افتاد افزود: شرکت فولاد یکی از بزرگترین شرکت‌های بورسی بود که این حاشیه‌ها برای آن رخ داد. با این حال مشخص نیست شرکت‌هایی که نظارتی روی آن‌ها وجود ندارد در چه وضعیتی هستند. از ۱۸۹ شرکتی که در لیست واگذاری قرار دارند، ۱۰۴ شرکت زیان‌ده هستند و روز به روز هم به زیان آن‌ها اضافه می‌شود و همه این زیان از جیب ملت ایران می‌رود.

قربان زاده با تاکید بر این‌که صورت‌های مالی همه شرکت‌ها باید شفاف شود، ادامه داد: تا اواسط مهرماه سال جاری همه شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار دارند شفاف خواهند شد. از ۱۲۸ شرکت مذکور فقط ۲۴ شرکت وضعیت مناسب و شفافی دارند و می‌توان آن‌ها را در گرید A قرار دارد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در مورد ۲۰ شرکت دولتی که در لیست واگذاری قرار دارند، توضیح داد: ۱۰۰ درصد هواپیمایی کیش، ۱۰۰ درصد لوله گستر اسفراین، ۷۶ درصد مجتمع صنعتی اسفراین، ۸۰ درصد آلومینای ایران، ۱۰۰ درصد معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۱۵ درصد مجتمع صنایع آلومینای جنوب، ۲۰ درصد توسعه نیشکر جانبی، ۱۰۰ درصد کشاورزی و دامپروری سفیدرود، ۴۹ درصد طراحی ساختمان نفت، ۱۶ درصد پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، ۴۰ درصد پالایش نفت کرمانشاه، ۱۷.۹ درصد پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۳۰ درصد عمران مسکن شرق، ۴۰ درصد عمران مسکن ثامن، ۱۰ درصد اپال پارسیان سنگان، ۳۵ درصد فولاد سفیددشت و غیره در لیست واگذاری قرار دارند.

آخرین وضعیت تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت

رئیس سازمان خصوصی‌سازی به آخرین وضعیت تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: طبق قانون مشمولان کمیته امداد و نیز سازمان بهزیستی جزو جاماندگان سهام عدالت هستند که طبق قانون به سایر افراد واجد شرایط هم اشاره شده است.

وی با بیان اینکه سازمان خصوصی سازی آماده تخصیص سهام عدالت به افرادی است که در فاز نخست به عنوان جامانده شناسایی شده‌اند، افزود: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده به نظر می‌رسد که برای فاز‌های بعدی با کمبود منابع مواجه باشیم، اما ممکن است بتوانیم این مشکل را با رفع وثایق در سهام مس و فولاد برطرف کنیم.

قربان زاده ادامه داد: مطابق قانون هر فرد مستحقی شامل دریافت سهام عدالت می‌شود که این افراد باید توسط وزارت رفاه و وزارت اقتصاد مورد شناسایی قرار بگیرند. حدود ۶ شرکت که جزو سهام ارزنده دولتی هستند، برای پرتفوی جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفته شد که این موضوع به هیات دولت رفت.