یکشنبه؛ 07 خرداد 1402

معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی از نقشه راه منظم و زمان‌بندی شده با محورهای استانداردسازی فرآیندهای عبور و مرور مرزی برای کاهش زمان جابجایی کالا بین دو کشور ایران و روسیه و رفع موانع موجود در این مسیر خبر داد.

«شهریار افندی‌زاده» در نشست مشترک با «دیمیتری ازبروف»، دبیر دولت و معاون وزیر حمل‌ونقل فدراسیون روسیه با بیان این مطلب گفت: ظرفیت بالای حمل‌ونقل جاده‌ای برای ترانزیت دارای اهمیت بالایی است و از این روش حمل‌ونقل می‌توان بین سه کشور ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه استفاده  و همچنین می‌توان از مسیرهایی مثل قزاقستان و ترکمنستان نیز کالا را منتقل کرد.

وی  افزود: باید از همه ظرفیت‌های حمل ونقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی ضمن شناسایی اولویت‌ها در تجارت کالا استفاده کرد که لازمه آن هماهنگی و یکپارچگی میان دو کشور است.

افندی‌زاده تاکید کرد: باید بدنبال استفاده از سامانه‌های پیشرفته الکترونیکی و دیجیتالی کردن ترانزیت بود و نباید کامیون‌ها در مرزها متوقف شوند.

این مقام مسئول درباره توافقنامه سه جانبه میان ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان نیز گفت: مسیر فعلی ما از طریق جمهوری آذربایجان به روسیه فعلا ظرفیت محدودی دارد و زمان جابجایی کالا از طریق جاده طولانی است که امیدوارم با هماهنگی هر سه کشور این مشکل برطرف شود.

وی با بیان اینکه نامه برقی کردن پروژه گرمسار_ اینچه‌برون آماده و ارسال شده، افزود: از آنجایی که در این موافقتنامه اخذ وام مطرح است و وزارت اقتصاد دو کشور باید با هم تفاهم کنند، وزارت اقتصاد ایران موافقت خود را به روسیه ارسال کرده است.

افندی‌زاده بر عملیاتی شدن هرچه سریع‌تر این پروژه و اجرای موافقتنامه‌ها تاکید کرد و گفت: اجرای این پروژه نیازمند طراحی یک مسیر است و پیشنهاد می‌کنیم با توجه به دشت بودن مسیر اینچه‌برون و سهولت کار، پروژه برقی کردن، از اینچه‌برون آغاز شود.

وی به توافق دو کشور مبنی بر جابجایی ۱۰ میلیون کالای ترانزیت اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می‌شود کارگروه مشترک ترانزیت هم داشته باشیم که دومین جلسه خود را برگزار کند.

افندی‌زاده همچنین به موافقتنامه عشق آباد اشاره کرد و گفت: این توافقنامه شامل کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و عمان و ایران است و قطر و هندوستان نیز قرار است به این موافقت‌نامه اضافه شوند، بنابراین از آن سمت هم می‌توانیم توافقنامه چندجانبه داشته باشیم چرا که همه کشورها علاقمندند در این توافقنامه شرکت کنند و در آینده می توانیم کریدورهای زیادی بین دو کشور داشته باشیم.

منبع ایرنا

اخبار مرتبط