جمعه؛ 11 فروردین 1402

هیات امناء بنیاد ملی نخبگان احیاء شد/

رئیس‌جمهوری در سیزدهمین جلسه هیات امنای بنیاد ملی نخبگان که پس از ۱۱ سال تشکیل شد، گفت: با توجه به نامگذاری امسال، باید تلاش بیشتری برای ورود نخبگان به بازار فعالیت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد و در این راستا از آنان حمایت شود.

به گزارش “ایران اقتصادی”، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، ایجاد بستر برای تداوم رشد علمی و فعالیت مرتبط با تخصص را مهمترین عوامل حفظ نخبگان در داخل کشور دانست و گفت: نخبگان سرمایه‌های ارزشمند کشور هستند و حمایت عملی از آنان سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است. رئیس جمهوری افزود: دولت مردمی یکی از اولویت‌های مهم خود را توسعه ارتباط با شبکه نخبگان کشور قرار داده و در این راستا برنامه‌هایی نیز تدوین کرده است.

دکتر رئیسی افزود: تشکیل بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از جوانان مستعد و فرهیخته، نتیجه نگاه حکمت‌آمیز رهبر معظم انقلاب بود. امروز موضوع نخبگان و حمایت از آنان دغدغه دولت مردمی است و این نگاه باید در همه ارکان دولت هم حاکم باشد.

ضرورت توجه به معیشت و رفاه نخبگان

رئیس جمهوری توجه به معیشت و رفاه نخبگان را عامل دیگری در راستای حفظ آنان در داخل کشور دانست و تصریح کرد: حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر، به نوعی تکلیف دولت و نظام حکمرانی کشور و عین عدالت است. نباید اجازه دهیم نخبگان کشور بخاطر مشکلات مالی و معیشتی از مسیر علم‌پژوهی و فعالیت‌های دانش‌بنیان خارج شوند.

رئیس جمهوری همچنین با تاکید برلزوم فراگیرتر شدن دایره شناسایی نخبگان، خاطرنشان کرد: شناسایی نخبگان از مسیر المپیادهای علمی و کنکور یکی از راه‌های جذب آنهاست. بنیاد ملی نخبگان باید سازوکارهای دیگری هم طراحی کند تا نخبگان در دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، حوزه‌ها، مجامع علمی، سازمان‌ها و دیگر عرصه‌ها نیز شناسایی شوند و مورد حمایت حمایت قرار گیرند.

دکتر رئیسی ادامه داد: باید ساز و کاری طراحی شود تا دستگاه‌های مختلف و بویژه سازمان‌های مردم‌نهاد امکان معرفی استعدادهای برتر و افراد نخبه را به بنیاد ملی نخبگان داشته باشند.

از نخبگان استانی حمایت شود

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نخبگان صرفا در تهران ساکن نیستند و نباید امکانات و زمینه‌های فعالیت نخبگان صرفا در تهران متمرکز شود، اظهار داشت: در سفرهایی که به استان‌ها داشته‌ام به وفور با نخبگان و استعدادهای نابی مواجه شدم که کارهای بزرگی هم کرده‌اند و ضرورت دارد به شکل شایسته مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس جمهوری ادامه داد: با توجه به نامگذاری امسال باید تلاش بیشتری برای ورود نخبگان به بازار فعالیت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد و در این راستا از آنان حمایت شود.

رئیس جمهوری با بیان اینکه در تمدن ایرانی – اسلامی و همچنین در دنیا حمایت خیرین از فعالیت‌های علمی و نخبگان امری رایج و مرسوم بوده و هست، تصریح کرد: تلاش کنید از ظرفیت خیرین و موقوفات بهتر و بیشتر برای حمایت از نخبگان بهره بگیرید.

اخبار مرتبط