یکشنبه؛ 07 خرداد 1402

رئیس سازمان فناوری اطلاعات خبر داد:

رئیس سازمان فناوری اطلاعات از افزایش تراکنش‌ها در گذرگاه خدمات دولت الکترونیک (GSB) خبر داد و گفت: سال گذشته تقریباً حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تراکنش داده داشتیم که این میزان تراکنش، تقریباً معادل کل تراکنش‌های ۵ سال قبل است.

محمد خوانساری افزود: احساس نیاز دستگاه‌ها برای اتصالشان به هم به شدت افزایش یافته است. به عبارتی زیرساخت‌های سخت افزاری، نرم افزاری و توسعه‌هایی که لازم است را در برنامه جدی امسال پیگیری کرده و به تدریج به سمت جلو حرکت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تقریباً حدود ۷۰ دستگاه متصل هستند و سرویس می‌دهند، گفت: حدود ۳۰۰ دستگاه هم سرویس می‌گیرند که بعضی از آن ۷۰ دستگاه، خود سرویس دهنده هستند.

خوانساری با بیان اینکه مرکز تبادل اطلاعات» بخشی از شبکه ملی اطلاعات است و برخی دستگاه‌ها به آن متصل هستند، افزود: یعنی بر روی شبکه داخلی کشور این تبادل اطلاعات را انجام می‌دهند و نیازی به تبادل اطلاعات به خارج از کشور در این موضوع قطعاً نداریم.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به اینکه ۷۰ دستگاه خدمات خود را با متدهای مختلفی ارائه می‌دهند، گفت: مجموع کل متُدخدمت های ما بر روی بستر مرکز ملی تبادل اطلاعات، حدود یک هزار و ۴۰۰ مورد است که بر روی بستر این مرکز ارائه می‌شود.

وی درباره رخدادهای امنیتی نیز گفت: ما به عنوان یک نهاد حاکمیتی و یک نهاد عمومی، رخدادهای امنیتی را که در سایر نقاط دنیا در حوزه فضای مجازی روی می‌دهد، دریافت می‌کنیم. یکی از موضوعاتی که ما دنبال می‌کنیم، این است که بتوانیم جدیدترین و به‌روزترین اطلاعات را در مورد نواقص امنیتی و رخنه پذیری‌های امنیتی دریافت کنیم تا بر اساس آن اقداماتی را در داخل کشور برای امن سازی سامانه‌های عمومی انجام دهیم.

خوانساری درباره همکاری امنیتی با روسیه نیز گفت: همکاری‌ها یک همکاری‌های عمومی است و در واقع یک تفاهم نامه بین دو کشور روسیه و ایران در زمینه تبادلات حوزه امنیت مشخص شده که این تفاهم نامه را دولت تایید کرده و برای تایید نهایی به مجلس فرستاده شده است. در نهایت در قالب آن چیزی که مجلس به ما اجازه می‌دهد، همکاری‌هایی تعریف و اجرایی خواهد شد.

وی رفع فیلتر موتور جستجوی روسیه (یاندکس) را به تازگی رد کرد و افزود: این موتور جستجو از سال ۱۳۹۴ رفع فیلتر شده است. به هیچ وجه ما برنامه کاری در حوزه مسائل امنیتی با روسیه نداریم؛ در حوزه نیازهای داخلی، اتکای ما به توان داخلی خودمان است و در حال حاضر سرویس‌های و محصولات مورد نیاز در داخل کشور از سوی شرکت‌های داخلی تهیه می‌شود. اگر آن شرکت‌ها برای اینکه سیستم‌هایشان با کیفیت بهتری کار کند، نیازهایی برای تبادل فناوری و یا تبادل داده داشته باشند، ممکن است همکاری‌هایی با سایر کشورها شکل بگیرد. در غیر این صورت اینکه ما بخواهیم سیاست عمومی برای مثلاً سازمان فناوری اطلاعات ایران داشته باشیم، خیر چنین چیزی نیست. چارچوب همکاری‌ها از سوی دولت در آن سندی که تصویب کرده و برای مجلس فرستاده، مشخص شده و دسترسی عمومی به این سند وجود دارد و تصور نمی‌کنم چیز محرمانه‌ای باشد.

 

منبع مهر

اخبار مرتبط