به گزارش«ایران»، علی اکبر خدایی دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان دراین باره گفت: در مجموع 237 هزار و 131 نفر در بخش آبزی پروری مشغول هستند که از این تعداد 96 هزار و 569 نفری که آبزی پرور بودهاند از تسهیلات دولتی بهرهمند میشوند.
رجبعلی قربانزاده، مدیرکل برنامهریزی و بودجه سازمان شیلات ایران نیز به «ایران» گفت: سازمان شیلات برای تأمین خوراک و بچه ماهی از محل مردمیسازی یارانهها به آبزیپروران تسهیلات ارائه میکند.
وی افزود: تسهیلات 800 میلیون تومانی بازار گاه با سود 18 درصد است که از این 18 درصد 3 درصد آن را دولت پرداخت خواهد کرد، 200 میلیون تومان مابقی نیز در قالب شیلات کارت و با سود 12 درصدی است که 6 درصد آن را دولت پرداخت خواهد کرد.
مدیرکل برنامهریزی و بودجه سازمان شیلات ایران اظهار کرد: تولیدکنندگان ماهیان سردآبی 600 میلیون تومان و تولیدکنندگان میگو، خاویار و ماهیان دریایی تا 800 میلیون تومان تسهیلات دریافت خواهند کرد.
رشد ۱۰۸ درصدی تسهیلات بخش شیلات و آبزیان
تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی برای حمایت از آبزیپروری در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به همین مقطع در سال گذشته ۱۰۸ درصد رشد داشته است به طوری که این بانک از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان خرداد در مجموع ۳۵۸۷ میلیارد ریال در قالب ۸۱۹ فقره تسهیلات برای احداث و توسعه واحدهای پرورش آبزیان پرداخت کرده است.
در مقطع یاد شده، تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی نسبت به سال گذشته بیش از ۱۸۶۲ میلیارد ریال افزایش داشته است.
رشد 19درصدی صادرات محصولات شیلاتی
بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته صادرات محصولات شیلاتی با ۱۹ درصد رشد به ۱۶۶ هزار تن صادرات معادل ۵۵۴ میلیون دلار رسید، همچنین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات کشور در افق ۱۴۰۴ به دنبال صادرات ۶۶۰ هزار تنی هستند که برآورد میشود با این میزان صادرات 2.4 میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشورمان شود. از طرف دیگر افزایش 40 درصدی وزن صادرات شیلاتی و رسیدن به 51 هزار و 327 تن و همچنین افزایش 70 درصدی صادرات آبزیان کشورمان به لحاظ ارزشی و رسیدن به 85 میلیون و 200 هزار دلار در تیرماه سالجاری نسبت به تیرماه سال گذشته خود گواهی بر این مدعاست. ارزآوری ۱۶۷ میلیون دلاری صادرات میگو، صادرات سالانه ۲۹۱ میلیون قطعه ماهیان زینتی کشور و صادرات 5 تن و 661 کیلوگرم خاویار در سال گذشته بخشی از آمارهای خیره کننده در حوزه تقویت صنعت صادرات محصولات شیلاتی محسوب میشوند.