جمعه؛ 11 فروردین 1402

مدیرکل حمل‌و‌نقل مسافری سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای از فعالیت 8هزار ناوگان اتوبوسی در ایام اربعین برای جابه‌جایی زائران خبر داد.

به گزارش«ایران»، داریوش باقرجوان گفت: با توجه به تقاضای بالا، این تعداد اتوبوس ظرفیت جابه‌جایی تمام مسافران را ندارد، به همین دلیل از دستگاه‌های مختلف مانند نیروهای مسلح و ارگان‌های دولتی حدود 6هزار اتوبوس را در این ایام درخواست کرده‌ایم اما تاکنون پاسخ مثبتی به این درخواست داده نشده است.

وی گفت: بنابراین برنامه‌ریزی ما فعلاً بر تعداد 8هزار اتوبوس متمرکز است. این تعداد اتوبوس تقریباً هرروز از 15 شهریور تا 5 مهرماه، هر 24 ساعت حدود 90 هزار زائر را جابه‌جا می‌کند.

راهکارهایی برای جلوگیری از تخلف

مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: جابه‌جایی روزانه 90 هزار مسافر در 20 روز، تقریباً پاسخگوی انتقال یک میلیون و 800 هزار زائر است در حالی که تقاضا حدود 3 میلیون بیشتر از این عدد است. به همین دلیل احتمال گرانفروشی و ایجاد بازار سیاه خرید و فروش بلیت در این مدت وجود دارد.

باقرجوان افزود: برای جلوگیری از تخلفات و گرانفروشی بلیت ما به متقاضیان تأکید می‌کنیم بلیت را فقط از شرکت‌های اتوبوسرانی بخرند و از خرید بلیت از افراد، رانندگان یا مالکان خودداری کنند در غیر این‌صورت اگر تخلفی انجام شود امکان نظارت و اعمال قانون محدود است.

وی ادامه داد: کرایه دربستی اتوبوس ممنوع است و ما به شرکت‌ها اطلاع داده‌ایم نباید قراردادی بابت کرایه دربستی اتوبوس در ایام اربعین میان زائران و شرکت‌ها یا مالکان بسته شود. مردم نیز مراقب باشند اگر قراردادی برای کرایه اتوبوس منعقد کنند ممکن است این قرارداد لغو شود و امکان سفر نداشته باشند.

به گفته این مسئول، برای اربعین پیش‌فروش بلیت اتوبوس نداریم و بلیت‌ها روزانه فروخته می‌شود. وی ادامه داد: برنامه ما جابه‌جایی زائران به‌صورت رفت و برگشت تا مرزها و از مرزهای تعیین شده تا مناطق مختلف کشور از 15 شهریور تا 5 مهرماه است.

وی،آغاز بازه زمانی فروش بلیت سفرهای جاده‌ای و ریلی اربعین 15 تا 31 شهریور و بازه زمانی فروش بلیت پروازهای اربعین را ۲۰ تا ۳۱ شهریور اعلام کرد. با توجه به ظرفیت محدود ناوگان اتوبوسی برای جابه‌جایی زائران اربعین، در این ایام سفرهای داخلی با اتوبوس محدودیت خواهد داشت چون بیشتر ناوگان برای انتقال زائران اربعین اختصاص پیدا می‌کند.

باقرجوان افزود: از 8هزار اتوبوس، روزانه 3هزار و 200 اتوبوس به‌صورت فعال زائران را جابه‌جا می‌کنند که برآورد این است تعداد 90هزار زائر در هر 24 ساعت به مقصد یا مبدأ انتقال داده شوند. در روزهای اخیر خبرهایی در خصوص فروش بلیت‌های اتوبوس اربعین با قیمت‌های بالا منتشر شده است. این قیمت بعضاً تا 600 هزار تومان نیز اعلام شده است.

مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: هنوز قیمت قطعی بلیت اتوبوس در ایام اربعین از سوی شرکت‌های حمل و نقل مسافری اعلام نشده است و نرخ‌هایی که اعلام شده نرخ رسمی نیست.

 

اخبار مرتبط