به گزارش “ایران اقتصادی”، برای واردات گوشت گاو 172 میلیون دلار و برای گوشت گوسفندی 17 میلیون و 400 هزار دلار ارز تخصیص یافته است، این میزان واردات در حالی صورت میگیرد که در مجموع 12 ماهه سال گذشته تنها 31 هزار تن گوشت قرمز به ارزش 142 میلیون دلار وارد کشور شده بود.
بنابراین این آمار حاکی از آن است که تاکنون 12 میلیون تن یا 47 میلیون دلار بیشتر از سال گذشته گوشت قرمز برای تنظیم بازار داخل، وارد کشور شده است، این در حالی است که در ماه جاری نیز واردات انواع گوشت قرمز برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و شب عید همچنان ادامه دارد.
امارات متحده عربی، برزیل، ترکیه، روسیه، گرجستان، مغولستان، هلند و هندوستان 8 مبدأ واردات گوشت قرمز به کشورمان طی 11 ماهه سالجاری بودهاند.
گفتنی است، گوشت گوساله وارداتی با قیمت هر کیلوگرم ۱۸۵ هزار تومان به میادین تحویل داده میشود که آنها موظفند این گوشت را با قیمت حداکثر ۲۵۰ هزار تومان به دست مصرفکننده برسانند.
واردات گوشت قرمز تا سه ماه آینده ادامه دارد
با این حال روند واردات گوشت قرمز به کشور برای تنظیم بازار ادامه دارد تا جایی که هفته گذشته فرهاد آگاهی، رئیس انجمن تامینکنندگان فرآوردههای خام دامی گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده از ابتدای هفته آینده گوشت باکیفیت تازه از کشورهای رومانی و استرالیا در حجم مطلوب وارد کشور میشود.
وی افزود: به دنبال توافقات انجام شده با وزارت جهاد کشاورزی، واردکنندگان باسابقه و خوشنام برای حل مشکل گرانی گوشت و کمک به تنظیم بازار، علاوه بر واردات گوشت از مبادی روسیه، قزاقستان و مغولستان، اقدام به واردات گوشت با کیفیت تازه از کشورهای رومانی و استرالیا به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان گوشت گوسفندی کردهاند.
وی بیان کرد: تاکنون با وجود همه مساعدتها، رفع موانع و تسهیل فرایندها توسط معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، تامین ارز برای واردات گوشت به کُندی صورت میگیرد، اما محمولههای گوشت باکیفیت از طریق هواپیما و تریلیهای مجهز یخچالدار به صورت متعدد و برنامهریزی شده از ابتدای این هفته وارد کشور شده و به سرعت در بازار توزیع میشود.
رئیس انجمن تأمینکنندگان فرآوردههای خام دامی همچنین در خصوص میزان واردات گوشت قرمز تصریح کرد: واردات گوشت قرمز تا سه ماه آینده و تا زمانی که قیمت این محصول به تعادل برسد و منطقی شود، ادامه خواهد داشت.
بزودی 250 هزار تن گوشت قرمز برای تنظیم بازار وارد کشور میشود
محمد آقامیری؛ رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری خود گفت: مجوز واردات 250 هزار تن گوشت قرمز به کشور طی چند روز اخیر صادر شده و در مرحله ثبت سفارش و واردات این محصولات برای تنظیم بازار داخل هستیم.
وی افزود: از طرف دیگر عرضه گوشت گرم گوسفندی داخلی نیز در اوسط فروردین ماه با افزایش چشمگیری روبهرو خواهد شد به همین دلیل انتظار میرود قیمت گوشت قرمز با افت محسوسی روبهرو شده و به دست مصرفکننده برسد.
به گفته آقامیری، قیمتهای فعلی گوشت در بازار کاذب است و باید منتظر افت بیشتر قیمتها در آینده باشیم، واردات نیز بیشتر از کشورهای روسیه و برزیل انجام میشود.
آقامیری در ادامه خاطرنشان کرد: سطح واکسیناسیون دامهای کشور نسبت به سال گذشته با افزایش 20 درصدی روبهرو بوده است به طوری که میزان واکسیناسیون دامها در یازده ماه سالجاری به 600 هزار رأس رسیده است.
وی همچنین از طرح ملی تشدید نظارت و کنترل بهداشتی محصولات دامی با منشأ فرآوردههای خام دامی در تعطیلات نوروز تا پایان عید سعید فطر سال ۱۴۰۲ خبر داد.
قیمت گوشت را به زیر ۳۰۰ هزار تومان میرسانیم
مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در کشور ۴۶ هزار تن دام سبک و سنگین ذخیرهسازی شد، بیان کرد: سالهای قبل وزارت جهاد کشاورزی برای ذخیرهسازی استراتژیک، گوشت از برزیل وارد میکرد اما امسال شرکت پشتیبانی امور دام با خرید ۴۶ هزار تن گوشت دام از دامداران داخلی مبادرت به ذخیرهسازی کرد.
وی با تاکید بر اینکه این گوشت یکی از بهترین محصولات تولید داخل است، اظهار کرد: دامهای کشتار شده جوان و با وزن مناسب بودند به عنوان مثال در بخش دام سنگین گوسالهها بین ۵۰۰ تا ۵۵۰ کیلو وزن داشتند. گوشت خالص این گوسالهها ۲۵۰ کیلو بود. در دام سبک، گوسفندها بین ۳۵ تا ۴۰ کیلو وزن که ۱۲ تا ۱۴ ماه سن داشتند.
عالی در ادامه سخنان خود درباره قیمت بالای گوشت در بازار اظهار کرد: در حال حاضر بازارگردانها قیمت را در بازار مدیریت میکنند.
وی در پایان اظهار کرد: دام به اندازه کافی در کشور موجود است. اتحادیه دامداران بنا دارد با برنامههایی که دارد قیمت گوشت قرمز را به زیر ۳۰۰ هزار تومان برساند در حالی که امروز (یکشنبه) قیمت تمام شده این محصول پروتئینی بیش از ۴۰۰ هزار تومان است.