جمعه؛ 19 خرداد 1402

سخت‌ترین مشاغل جهان کدامند؟ اساساً کدام دلایل حقوقی، امنیتی و آسیب‌زا می‌توانند تعیین‌کننده میزان سخت و زیان‌آور بودن یک شغل باشند؟ از نگاه عده‌ای، داشتن یک شغل فیزیکی سخت می‌تواند استرس‌زا، خطرناک و البته «سخت» باشد. اگر نگاه‌مان را کمی ‌بازتر کنیم، در یک تعریف کلی، هر کاری دارای معایب مخصوص به خود و نوع خاصی از استرس است.

به گزارش “ایران اقتصادی”، این موضوع هم باید در نظر ما باشد که برخی مشاغل بسیار خسته‌کننده‌تر از مشاغل دیگر هستند. بدیهی است برخی از مشاغل، حتی مشاغلی که از نظر عاطفی جذاب یا رضایت‌بخش هستند، ممکن است بسیار استرس‌زا باشند.

علاوه بر این اکثر مشاغل سخت دارای ساعات طولانی هستند. برخی از این مشاغل نیاز به کار در مکان‌های خطرناکی دارند که در آن بعضاً جان فرد در خطر روزانه قرار می‌گیرد. بخش زیادی از این مشاغل نیازمند فعالیت بدنی و همچنین کسب مهارت‌، آموزش و رسیدن به تجربه هستند.

مجموعه این موارد می‌توانند در نهایت منجر به مشکلات جدی برای سلامتی افراد شوند. با این حال بسیاری از مردم به دلیل رضایتی که پس از اتمام کار خود دارند، این مسیرهای حرفه‌ای مشکل را دنبال می‌کنند.

در این شماره به بررسی ۱۵ شغل سخت در دنیا خواهیم پرداخت. ترتیب قرارگیری این حرفه‌ها در پایین نشان از اولویتی نسبت به سایرین نیست و این طبقه‌بندی ممکن است در یک کشوری با کشور دیگر متفاوت باشد.

*پرستاری

بخش اورژانس هر بیمارستان یک محیط شلوغ است. برای تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه کسی در اولویت است و چه کسی به درمان‌های خاص نیاز دارد، پرسنل پزشکی در همه جهات عجله دارند.

خون و سایر مایعات بیولوژیکی نیز عملاً به هر کجا که بچرخید وجود دارد. این در حالی است که ارائه‌دهنده اصلی مراقبت‌های منظم قبل و حین درمان، پرستاران هستند که به‌عنوان رابط بین بیماران و پزشکان عمل می‌کنند.

*آتش‌نشان

آنها حین و بعد از فجایع طبیعی مانند طوفان و سیل نقش مهمی ‌ایفا کرده و به ایمنی افراد کمک می‌کنند و در عین حال جان خود را به خطر می‌اندازند. چنین فشاری و همچنین ساعات طولانی در نهایت عوارضی را به همراه دارد.

*پزشکان

بسیاری از بیماری‌هایی که بر سلامت تک‌تک ما تأثیر می‌گذارند، توسط پزشکان تشخیص داده و درمان می‌شوند. پزشکان عمومی‌ و متخصص دو دسته عمده شاغلان در این حرفه هستند.

به طور معمول افراد با پزشکان عمومی ‌مشورت می‌کنند. آنها بر اساس درک گسترده خود از چندین موضوع، یک برنامه درمانی برای آنها فراهم می‌کنند.

*نیروهای نظامی

برای افسران ارتش و سایر شاخه‌های نیروهای مسلح، آموزش در درجه اول بر آماده‌سازی آنها برای حفاظت و دفاع از منافع کشورشان متمرکز است. برای دفاع از مردم خودی، نیروهای نظامی ‌اغلب به مکان‌های دیگر می‌روند.

*خبرنگاران

خبرنگاران هم شغل سختی دارند. آنها موظفند برای پوشش اخبار فوری به طور مکرر به سفرهای کوتاه و بلند بروند و در مورد تمام ‌مسائلی که رخ می‌دهد گزارش و مصاحبه تهیه کنند که این موضوع باعث شیفت کاری نامنظم برای آنها می‌شود. علاوه بر این، این حرفه به ساعات طولانی و نامنظم برای پوشش جلسات، وقایع و اخبار فوری نیاز دارد.

همچنین کار کردن روی یک داستان در طول روز، دریافت تماس از سردبیران و سپس احضار شدن در نیمه ‌شب برای پوشش دادن یک قتل، تصادف یا یک رویداد مهم، اتفاقات روزمره و البته دشواری است که برای شاغلان در این حرفه رخ می‌دهد.

این در حالی است که بسیاری از خبرنگاران در نقاط گوناگون جهان برای انجام وظایف خود مورد آزار کلامی ‌و حتی حملات فیزیکی قرار می‌گیرند.

کارگران ساختمانی، معادن، ذوب‌آهن و دکل نفتی دیگر شاغلانی هستند که فعالیت آنها سخت و دشوار است.