به گزارش “ایران اقتصادی”، علیرضا مهاجر با اشاره به کشت گندم در پنج میلیون و ۹۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی کشور، گفت یک میلیون و ۹۰۰ هکتار از مجموع سطح گندمهای کشت شده در کشور از نوع آبی با وضعیت بسیار مطلوب است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: با اقدامات مطلوب صورت گرفته بیش از ۳۰ هزار هکتار از مزارع استان سیستان و بلوچستان به کشت این محصول استراتژیک اختصاص دارد که مشارکت خوب کشاورزان این استان در مبارزه با آفات سبب شده در کنار افزایش سطح، شاهد تولید محصول باکیفیت نیز باشیم.
وی با بیان اینکه مصرف مناسب کود شیمیایی ضامن سلامت محصولات کشاورزی و حفظ کیفیت و حاصلخیزی خاک است، گفت: تغذیه مناسب مزارع اصلیترین مسئله مدیریت مزرعه در مرحله داشت است و اگر در این مرحله مزارع خوب تغذیه نشوند و از کود مناسب و کافی استفاده نشود، مزرعه در مرحله برداشت عملکرد مناسبی نخواهند داشت.
مهاجر تاکید کرد: استفاده مناسب از کودهای شیمیایی علاوه بر جلوگیری از خسارت مالی و آلودگی منابع آب و خاک، سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی نیز میشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، بیان داشت: اجرای طرح تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی را اقدامی موثر در مدیریت بهینه مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آن به شمار میآید.
وی افزود: موضوع تغییر الگوی کشت به دلیل تنشهای محیطی و کمبود منابع آبی اهمیت بسیار زیادی دارد، چرا که با تحقق آن علاوه بر تامین نیاز کشور به محصولات ضروری با افزایش بهرهوری در تولید شاهد کسب درآمد بیشتر برای کشاورزان خواهیم بود.
مهاجر با بیان اینکه کشت قراردادی از جمله برنامههای مهم وزارت جهاد کشاورزی است گفت: کشت قراردادی با توسعه سطح محصولات ضروری کشاورزی نظیر گندم و افزایش رضایت کشاورزان سبب آسیب کمتر به فعالان این بخش میشود.
وی گفت: تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی بر این است همزمان با تحقق کشت قراردادی، نهادهها به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد تا این امر تضمینی برای خرید محصول از آنان باشد.