به گزارش “ایران اقتصادی”، محمد رضوانی فر با تشریح برنامه راهبردی گمرک برای سال ۱۴۰۲ در افق ۵ ساله، عنوان کرد: مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استان ها با توجه به اینکه به عنوان رئیس شورای هماهنگی دستگاه های زیر مجموعه وزارت اقتصاد در استان نیز محسوب می شوند، می توانند به تحقق اهداف سند راهبردی گمرک، پایش و رصد آن کمک نمایند.
رئیس کل گمرک ایران به تشریح راهبردها و نحوه رسیدن به راهبردها پرداخت و افزود: سند راهبردی گمرک دارای ۱۲۴ برنامه و با در نظر گرفتن اسناد بالا دستی و به تفکیک هر گمرک و هر استان تدوین شده است.
رضوانی فر اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته، کاهش معناداری در کاهش زمان ارائه تشریفات گمرکی در رویه واردات، صادرات، ترانزیت و سایر رویه ها از جمله ورود موقت و استرداد حقوق و عوارض گمرکی انجام شده است.
به گفته وی، از دیگر اقدامات گمرک، افزایش ۹۱ درصدی کشفیات مواد مخدر توسط گمرکات، کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرکات و واریز ۱۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد گمرکی به خزانه دولت بوده است.
رضوانی فر با اشاره به اینکه از اولویت های مهم گمرک، توسعه سامانه های هوشمند گمرکی است که در سال آینده آغاز به کار و جزئیات عملیاتی آن گزارش خواهد شد، بیان نمود: در بخش نصب دستگاه های آشکار ساز در گمرک که اولین آن در سال ۸۲ در گمرک نصب شده است تا ۲ ماه پیش ۱۶ دستگاه در گمرکات راه اندازی شده بود، این در حالی است که در این ۲ ماه اخیر، ۴ دستگاه ایکس ری در گمرکات کشور راه اندازی شد.
رئیس کل گمرک ایران افزود: برنامه گمرک این است در سال ۱۴۰۲ حداقل ۵۰ دستگاه ایکس ری در گمرکات کشور نصب شود.
وی در این همایش به آمار تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماهه سال جاری اشاره کرد و از افزایش در ارزش صادرات و واردات کشور در این مدت خبر داد و گفت: در این مدت میزان ترانزیت خارجی کشور با ۷.۴ در صد افزایش به ۱۱ میلیون تن رسید.
رضوانی فر با اشاره به اینکه در این مدت ۱۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد گمرکی به خزانه دولت واریز شد، گفت: میزان درآمد گمرکی در بهمن ماه سال جاری به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید که رکورد تحقق درآمدهای گمرکی در یک ماه شکسته شد.
معاون وزیر اقتصاد به تسهیلات ارایه شده به شرکت های دانش بنیان و حمایت ویژه گمرک از این شرکت ها اشاره کرد و افزود: ارائه ضمانت نامه بانکی یکساله، رسیدگی به پرونده های اختلافات گمرکی در خارج از نوبت، انجام تشریفات گمرکی اظهارنامه های این شرکت ها در مسیر سبز، انتخاب ۱۰ گمرک به عنوان گمرک اختصاصی برای انجام تشریفات گمرکی کالاهای این شرکت ها و بهره گیری از ظرفیت های ماده ۴۲ قانونی امور گمرکی از اهم این تسهیلات است.