مجید عشقی در نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اعلام کرد: در حوزه عرضه خودرو در بورس با موانعی مواجه بودیم که مشکلات برطرف شد و موفق به عرضه برخی از خودروها در این بازار شدیم و دو محصول ایران خودرو هم بزودی وارد تابلوی بورس کالا می شود.
رییس سازمان بورس تاکید کرد: یکی از بحث های اصلی که جای خالی آن در بازار به خوبی حس می شود، موضوع استفاده از قبض انبارها و سایر ابزارهایی است که می توان در این حوزه از آنها استفاده کرد.
کاهش عرضه در بازار معضلی بزرگتر از قیمت گذاری
عشقی همچنین با اشاره به قیمت گذاری دستوری گفت: نخستین زیان این اقدام، ممانعت از توسعه شرکتها و کاهش انگیزه برای عرضه کالا در بازار است.
وی با بیان اینکه کالایی که شامل قیمت گذاری دستوری است، تولیدکننده آن کالا تا یک جایی قادر به عرضه است، افزود: با قیمت گذاری دستوری در یک صنعت، روند سرمایه گذاری قطع میشود و تولیدکنندگان برای مدت یک یا دو سال قادر به عرضه کالاهای خود با زیان خواهند بود.
عشقی اظهار داشت: کاهش عرضه در بازار معضلاتی بزرگتر از قیمت را در بازار ایجاد میکند چراکه با ادامه قیمتهای دستوری و کاهش تولید، دیگر کالایی وجود نخواهد داشت که بتوان در مورد قیمت گذاری آن صحبت کرد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در همین حوزه اگر خودروساز را مجبور کنیم که خودروی تولید شده را با ضرر در بازار به فروش رساند تا مدت محدودی قادر به ادامه تولید خواهد بود و از یک جایی به بعد سیستم مدنظر از هم پاشیده خواهد شد.
وی با تاکید بر اصلاح این روند اظهار داشت: اگر به دنبال جریان سرمایه گذاری در صنایع مختلف هستیم باید قیمتها منصفانه شود و سازوکار بورس کالا، بهترین مسیر برای کشف قیمتهای منصفانه کالاها است.
عشقی با بیان اینکه قیمتهایی که در بورس کالا کشف میشود، نشان دهنده وضعیت آن صنعت است، گفت: سال گذشته 76 میلیون تن کالا در بورس کالا معامله شد که امسال هم این روند رو به رشد ادامه دار است.
تسنیم