به گزارش خبرنگار “ایران اقتصادی”، شرایط موجود اقتصادی و معیشتی مردم، دولت را بر این امر وادار کرد تا نه وزارتخانه بلكه سازمانی را تحت عنوان بازرگانی با رياست مستقيم بالاترين مقام اجرايي كشور يعني رييس جمهور راه اندازي كند.
دولت در این راستا طرحی دو فوریتی به مجلس شورای اسلامی ارائه داد تا اسرع وقت در دستور کار هیات رییسه قرار گیرد. البت که این طرح موافقان و منتقدان خاص خود را دارد اما کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط موجود و وضعیت معیشتی عام مردم این طرح به تصویب خواهد رسید تا در تسهیل معیشت مردم در دولت مردمی صورت گیرد.
بر اساس این لایحه و در صورت تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و شرکت بازرگانی دولتی ایران به همراه تمامی امکانات تعهدات، وظایف و مأموریتها ساختار و نیروی انسانی و اموال منقول و غیر منقول آنها و کلیه وظایف و مسئولیتهای حوزه بازرسی، بازار به ترتیب از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی منتزع و به سازمان ملحق میشوند.
همچنین در بند دیگر از لایحه تشکیل سازمان بازرگانی، انتزاع و انتقال سایر دستگاههای زیرمجموعه وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی با هدف تمرکز سیاستگذاری، راهبری برنامهریزی نظارت و ساماندهی و با تأکید بر رویکرد تجمیع ادغام و کاهش تشکیلات و ساختارهای دستگاههای اجرایی مذکور با تصویب هیأت وزیران مجاز است.
* رییس جمهور می تواند کنترل بازار را به دست گیرد
عزت الله یوسفیان ملا ضمن تاکید بر ایجاد سازمان بازرگانی، تصریح کرد: به شدت مخالف وزارتخانه در این حوزه هستم زیرا با توجه به تسلط اجرایی رییس جمهور در این حوزه، معتقد تغییراتی اساسی در ساماندهی و مدیریت بازار داخلی و خارجی رخ خواهد داد.
وی افزود: وظیفه سازمان بازگانی اجرایی است و نظارت رییس جمهور بر این امر بهترین گزینه است.
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بنده معتقدم ادغام وزارت خانه های صنعت، معدن و تجارت بسیار عجولانه شکل گرفت و به همین دلیل تظارت و اجرا اوامر این حوزه ها دچار اختلال شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رییس سازمان بازرگانی باید معاون رییس جمهور باشد تا بتواند مشکلات را به راحتی رفع کند.
*فرهنگ سازی صحیح در مصرف مردم صورت گیرد
موسی الرضا ثروتی نماینده ادوار گذشته مجلس دراظهارداشت: هماهنگی بین دو وزارتخانه صمت و کشاورزی کار سختی است که رییس جمهور می بایست شرایط لازم را برای تسهیل آن فراهم سازد.
وی افزود: در واقع باید سیستم اجرای قانون برای تنظیم بازار و تصحیح نقشه کار فراهم شود تا به درستی این سازمان بتواند در سازماندهی اهداف خود موفق باشد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در وهله اول لازم است در مدیریت این سازمان شکل گیرد و از طرف دیگر فرهنگ سازی صحیح در مصرف مردم صورت گیرد تا این سازمان دچار سردرگمی نشود.