جمعه؛ 11 فروردین 1402

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به ادامه روند تجارت بین دو کشور، عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، ۸.۹ میلیارد دلار کالا از کشورمان به عراق صادر شده است.

به گزارش “ایران اقتصادی”، یحیی آل اسحاق با اشاره به اینکه تجارت بین ایران و عراق بدون اختلال ادامه دارد، گفت: رسیدن به تجارت ۲۰ میلیارد دلاری بین ایران و عراق در سال‌های آینده حتماً امکان پذیر خواهد بود.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق اظهارداشت: تجارت دو کشور ایران و عراق تداوم دارد و اختلالی در خصوص صادرات ایران به عراق ایجاد نشده است.

وی با اشاره به کاهش ارزش دینار عراق در برابر دلار طی چند ماه گذشته و رشد نرخ تورم در عراق، بیان داشت: بانک مرکزی این کشور برای حفظ قدرت دینار و همچنین مدیریت بازار ارز عراق و جلوگیری از پولشویی از طریق بانک‌های این کشور اقدام به وضع و ابلاغ دستورالعمل هایی کرده که شامل مبادلات ارزی این کشور با تمامی کشورها بوده و به هیچ وجه اختصاص به روابط تجاری با ایران یا ممنوعیت واردات کالا از طریق کشورمان ندارد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: اخیراً هم کابینه عراق پیشنهاد بانک مرکزی این کشور برای تغییر نرخ برابری دینار – دلار به ازای ۱۳۰۰ دینار در برابر دلار را تایید کرده است. این اقدام سبب شد تا بلافاصله در بازار آزاد عراق یک دلار از ۱۶۹۰ دینار به ۱۵۰۰ دینار برسد و قیمت فروش دلار روند نزولی پیش گرفته است.

آل اسحاق با اشاره به روند رو به گسترش تجارت ایران و عراق طی سالیان اخیر، گفت: برخی اتفاقات همانند پاندمی کرونا توانسته بود بر تجارت با کشور عراق به صورت مقطعی تاثیرگذار باشد که پس از آن شاهد همان روال توسعه تجارت دو کشور طی سالیان گذشته هستیم. به طوری که از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۸.۹ میلیارد دلار کالا از کشورمان به عراق صادر شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل از حیث ارزش رشد ۲۳‌ درصدی را نشان می‌دهد.

آل اسحاق اظهار داشت: سطح روابط اقتصادی ایران و عراق بر اساس حجم و تراز تجاری دوجانبه مبنی بر ۲۰ میلیارد دلار هدفگذاری شده است. در مقطعی از زمان روابط تجاری دو کشور تا سطح ۱۴ میلیارد دلار هم رسیده و با توجه به ظرفیت‌های موجود همکاری بین دو کشور که در تمامی حوزه‌های اقتصادی وجود دارد رسیدن به تجارت ۲۰ میلیارد دلاری بین ایران و عراق در سال‌های آینده حتماً امکان پذیر خواهد بود.